Lokaal 97 is een charity shop in hartje Vlaardingen die wordt gerund door de leerlingen van de VMBO opleiding Marketing en Ondernemen. Bewoners uit Vlaardingen brengen er hun gebruikte spullen die vervolgens weer een nieuwe eigenaar vinden. Elke keer als er genoeg geld is ingezameld kiezen wij gezamenlijk een goed doel en reiken we een cheque uit voor het symbolische bedrag van € 1010,=. Want voor wie het nog niet wist: op 10-10-2012 is onze winkel van start gegaan.

Het belangrijkste doel zijn wij zelf! Want een groot aantal zaken uit onze theorielessen Marketing & Ondernemen kunnen wij hier in praktijk brengen. In Lokaal97 ben je geen stagiaire maar een echte ondernemer! Werkelijk alle aspecten van het verkopen komen er aan de orde. Van kassa afrekenen tot terugtellen, van prijzen en aanvullen tot opschonen; van adverteren en promoten tot presenteren. En wat is er leuker dan een knallende etalage maken! Dus ben je creatief, hou je van duurzaam en maak je graag mensen blij, dan is Lokaal97 the place to be!

Ben je nog niet helemaal overtuigd? Kom dan eens ’n keertje bij ons kijken. Je kunt ons vinden op dinsdag t/m vrijdagmiddag van 13.30 tot 17.00 uur. Zoals je zult begrijpen rusten wij tijdens de schoolvakanties graag ff uit!

Hebben we je enthousiast gemaakt? Schrijf ons dan een spetterende sollicitatiebrief en we gaan elkaar ontmoeten!

Tot ziens in de allerleukste shop van Vlaardingen!

LENthon: een wedstrijd waarbij leerlingen van alle Lentiz scholen ideeën aandragen die in het teken staan van burgerschap en duurzaamheid. In 2018 wonnen onze leerlingen de derde prijs met Lokaal 97!

Zaterdag openingen: Soms doen wij gezellig mee aan stadsevenementen en is de winkel ook op zaterdag een paar uurtjes geopend voor het publiek. Enkelen van ons komen die dag vrijwillig een handje mee helpen maar niets moet!

Veiling: Eind maart 2019 zullen wij voor het eerst een veiling organiseren. Alle ‘special items’ komen dan onder de hamer en gaan naar de hoogste bieder. De exacte datum volgt nog.

Lokaal97 richt zich op de verkoop van geschikte tweedehands spullen met uitzondering van grote meubels en kleding, alhoewel een bijzonder kledingstuk welkom is. We kunnen altijd nieuwe voorraad gebruiken en de opbrengsten gaan naar een goed doel.

Wanneer u meerdere spullen heeft waarvan het fijn is dat dit opgehaald wordt, dan kunt u ons mailen via inleveren@Lokaal97.nl

Met deze goede doelen haalden wij onlangs het nieuws in de krant!
StartUp4kids: cheque uitreiking: woensdag 21 december 2017
Wij hebben er voor gekozen om dit goede doel te steunen omdat we het belangrijk vinden dat arme kinderen in Afrika ook onderwijs kunnen volgen.

Kika: cheque uitreiking: woensdag 25 april 2018
Dit goede doel e doel houdt in dat ze onderzoek doen naar kinde kanker.
Wij vinden het belangrijk dat deze ziekte overwonnen kan worden zodat de kinderen weer beter worden.

Earlybirds : cheque uitreiking: donderdag 10 oktober 2018
Dit doel werft fondsen om te vroeg geboren kinderen op foto’s vast te leggen omdat de ouders hiertoe soms niet in staat zijn. Op die dag bestond Lokaal97 precies 6 jaar!

Tulip Garden van Stichting Derde Wereldhulp: cheque uitreiking: donderdag 10 januari 2019
Met dit doel kan SDW een nieuw weeshuis in India bouwen bedoeld voor kinderen die zijn verstoten door hun ouders omdat zij HIV besmet zijn. Voor deze kinderen is er geen toekomst meer in dat land omdat zij worden geweigerd op scholen en in bedrijven. Met de hulp van medewerkers, krijgen zij medische zorg en scholing zodat zij later makkelijker een baan kunnen vinden. Zij houden hun ziekte geheim, zodat ze toch hun bestaan kunnen opbouwen.

Locatie Geuzencollege
bovenbouw Geuzenplein 1
maandag t/m vrijdag
08:00 uur – 16.00 uur
kaart weergeven