Geachte ouder(s) / verzorger(s),

Volgend jaar gaat uw zoon of dochter naar de bovenbouw. Zoals u weet maken we daar gebruik van laptops. Er zijn twee mogelijkheden voor het gebruik hiervan: Dat is “huren van een laptop” of “gebruik van een eigen laptop”. De huurlaptops zijn zo ingericht dat de kans op softwarematige problemen beduidend minder is dan bij het gebruik van een eigen laptop. De keuze is echter aan u als ouder.

Optie 1: Huren van een laptop
Model A: Voor 60 euro per jaar (plus 60 euro eenmalige borg) huurt u van ons een laptop. Het gaat hierbij om een HP laptop met een i5 processor, 4GB intern geheugen en voldoende opslagruimte.

Model B: Voor 80 euro per jaar (plus 80 euro eenmalige borg) huurt u een laptop met zwaardere specificaties. Dit model is voorzien van een groter scherm en een verlicht toetsenbord.

De huurlaptops zijn voorzien van het besturingssysteem Windows 10, Antivirus software, Office 365 (Word, Excel, Powerpoint, Outlook, OneDrive) en overige voor de opleiding relevante programma’s. De leerling kan zelf geen programma’s op de laptop installeren. Een goede en betrouwbare laptop, die voldoet aan de eisen voor het gebruik binnen de opleiding van uw zoon of dochter. De laptop wordt geleverd met tas en muis. Het kan zijn dat er een vergelijkbare laptop wordt uitgeleverd wanneer het door u gekozen model niet meer voorradig is.

Optie 2: U schaft zelf een laptop aan
U kunt ook zelf een laptop aanschaffen. Het moet een laptop zijn met minimaal een i3 of i5 processor, minimaal 4GB werkgeheugen en opslagcapaciteit van 250GB HDD of 128GB SSD. De laptop moet voorzien zijn van het besturingssysteem Windows 7, 8 of 10. Het is noodzakelijk dat de laptop is voorzien van een Antivirussoftwareprogramma en het Microsoft Office pakket. Alle leerlingen van het Geuzencollege kunnen gratis gebruik maken van het Office pakket met een schoollicentie.

Optie 1 - Laptop Huren Optie 2 - Eigen Laptop