Op onderstaande pagina hebben wij een overzicht samengesteld van software & handleidingen voor het gebruik van een laptop op het Geuzencollege.

Windows 10
De huurlaptops zijn voorzien van het besturingssysteem Windows 10. Leerlingen welke gebruik maken van een eigen laptop zijn verplicht om gebruik te maken van minimaal Windows 7.

Klik hier om gratis Windows 10 Education te bestellen bij Slim.nl
Klik hier om gratis Windows 10 Education te bestellen bij Surfspot

MAC OSX
Het is toegestaan om gebruik te maken van een MacBook.
Het is niet toegestaan om gebruik te maken van een iPad.

De huurlaptops zijn voorzien van Microsoft Office 2016 Word, Excel, Powerpoint, Outlook, OneNote). Alle leerlingen kunnen gratis gebruik maken van een Office365 abonnement, op 5 verschillende apparaten kan het Office pakket geactiveerd worden.

http://portal.office.com

Let op! De Inlognaam is aanpast naar @lentiz.nl of @student.lentiz.nl (in de video staat nog @mijnlentiz).


Met het Office365 abonnement krijg je 1000 gigabyte opslagruimte op Microsoft OneDrive.

Let op! De Inlognaam is aanpast naar @lentiz.nl of @student.lentiz.nl (in de video staat nog @mijnlentiz).

Inloggen op OneDrive

Bestanden opslaan:

Adobe Photoshop is een van de populairste grafische bewerkingsprogramma’s die er te krijgen zijn. Je kunt er allerlei soorten afbeeldingen mee bekijken en verbeteren. Dit programma bevat alle noodzakelijke elementen om een echt professioneel werk af te leveren.

Alles is mogelijk met Adobe Photoshop CS2. Met de nieuwe functies kun je bewerkingen maken van eenvoudig tot aan complexe fotografische montages met alle effecten en filters die je maar wilt.

Hoewel het door professionals van over de hele wereld wordt gebruikt, is het programma heel eenvoudig te gebruiken. Alle gereedschappen zijn beschikbaar in één enkele werkbalk waar je direct bij kunt zonder dat je het scherm waar de afbeelding staat hoeft te verlaten.

Bovendien beschikt Adobe Photoshop CS2 ook over een innovatief systeem om met lagen te werken waarmee je elk deeltje van de foto of illustratie apart kunt bewerken.

Windows Serial number: 1045-1412-5685-1654-6343-1431
Adobe Photoshop CS2 Windows

Mac OS X Serial number: 1045-0410-5403-3188-5429-0639
Adobe Photoshop CS2 Mac OS X

Installatie uitleg:
Installatie-uitleg

Adobe Photoshop CS2 is een verouderde versie welke gratis geïnstalleerd kan worden!Beter begrijpend en technisch lezen
Kurzweil leest digitale boeken en teksten met de natuurlijk klinkende Acapela stemmen. Het kind leest actief mee met de tweekleurige markering voor het woord en de zin.

Sneller en beter schrijven
De woordvoorspeller en spellingcontrole zijn ideaal voor het vlot en correct schrijven van teksten.

Moeilijke woorden snel opzoeken
De uitgebreide woordenboeken met verklaringen, vertalingen, afbeeldingen, homofonen, synoniemen en voorbeeldzinnen helpen bij het snel begrijpen van lastige of vreemde woorden.

Leerstof structureren en begrijpen
De slimme mindmap tool is handig om samenvattingen te maken en ideeën gestructureerd op te schrijven.

Makkelijker vreemde talen leren
Kurzweil maakt talen leren leuk omdat de voorleesstemmen automatisch veel talen herkent en je makkelijk vreemde woorden kunt opzoeken in een van de zes vertaalwoordenboeken.

Handleiding Kurzweil installeren

SURFspot is een webwinkel waar je met onderwijskorting hard- en software kunt kopen voor thuisgebruik.

Lentiz onderwijsgroep is aangesloten bij SURFspot, een ICT-webwinkel met speciale onderwijskorting op software, clouddiensten en hardware. Als medewerker, leerling of student van Lentiz kun je met ingang van 1 januari 2018 hier tegen aantrekkelijke prijzen hardware en software kopen voor thuisgebruik.
Je logt bij SURFspot in met je Lentiz-account.

Bestel je in de webwinkel software of een clouddienst, dan ontvang je meestal direct een linkje om de software te downloaden of toegang te krijgen tot de clouddienst. Kom je er niet uit, vraag dan hulp bij de klantenservice van SURFspot.
Je kunt alleen gebruik maken van de webwinkel SURFspot als je een Lentiz-account hebt. Verlaat je Lentiz onderwijsgroep dan kun je de aangeschafte producten wel gewoon blijven gebruiken, in geval van software tot de licentieperiode is afgelopen.